Nakúpte po telefóne,
sme on-line
+421 221 201 323
(8.00–19.00)

Košík(0)

zavrieť

V košíku nemáte žiaden tovar.

Články

Upečte si s nami tradičné buchty podľa receptu od našich babičiek

02.08.21 7221x prečítané

Zdieľať



Pretože všetci radi maškrtíme, rozhodli sme sa s vami podeliť o náš obľúbený recept na Honzove buchty s lekvárovou náplňou. Práve tento recept sa často dedí z generácie na generáciu a každá rodina má svoj osvedčený postup. A pretože Honzove buchty sú u nás veľmi obľúbené, veríme že budú chutiť aj vám.

My sme sa do pečenia pustili v nedeľu a rovno sme vyskúšali naše nové zástery, varešky a ďalšie produkty do domácnosti. A ak vás zaujíma, ako naše buchty chutili malým stravníkom, môžete sa pozrieť na fotografie na konci receptu ...

JANKOVE BUCHTY S LEKVÁROVOU NÁPLŇOU

SUROVINY:

  •  30 g droždia
  •  250 ml mlieka
  •  60 g práškového cukru
  •  500 g polohrubej múky
  •  štipka soli
  •  1 vanilkový cukor
  •  3 vajcia (žĺtky) 
  •  100 g masla 
  •  lekvár

POSTUP PRÍPRAVY (90 MINÚT):

1. Najskôr sa pustíme do prípravy kvásku. Do misky si odlejeme 100 ml mlieka, ktoré mierne zohrejeme, aby nebolo studené ani horúce. Do neho pridáme lyžičku cukru a rozmrvené droždie. Všetko premiešame metličkou a necháme odpočinúť do vykysnutia. Asi 10 minút ⏳.

2. Zvlášť do väčšej misy zmiešame múku so soľou, zvyškom cukru a žĺtkami, ktoré oddelíme od bielkov. K tomu opatrne primiešame už hotový kvások. Nakoniec pridáme polovicu rozpusteného masla, opatrne zamiešame a necháme kysnúť zhruba 40 – 60 minút ⏳.

3. Po vykysnutí cesto spracujeme a rozvaľkáme pomocou dreveného valčeka na výšku 1 cm. Takto nachystané cesto rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Keď máte radi menšie buchty, alebo je vás v domácnosti viac, plát cesta môžete rozdeliť až na 30 dielov. My však preferujeme veľké buchty, tak cesto nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4. Na každý diel cesta vložíme lyžicu lekváru a cesto z každého rohu zabalíme, aby náplň vôbec nebolo vidieť. Takto prichystané diely vložíme spojom dolu rovno do pekáča, ktorý vymažeme zvyškom masla. A potom cesto necháme ešte 10 minút ⏳ odpočinúť.

5. Medzitým si rúru predhrejeme na 180 °C a potom pečieme zhruba 20 minút ⏳. Správne upečené buchty spoznáme podľa zlatistej farby, alebo vyskúšame zapichnúť do cesta špáradlo. Keď špáradlo nezostane lepkavé, cesto je hotové. Buchty necháme vychladnúť a potom pocukrujeme práškovým cukrom cez malé sitko.

Veríme, že vám Jankove buchty budú chutiť a prajeme vám dobrú chuť.

Pozrite sa, ako sa nám pečenie podarilo

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Kam ďalej?

Cesta vlny naprieč históriou
Články

Cesta vlny naprieč históriou

10.06.22283x prečítané

Na našej planéte žije v súčasnosti asi jedna miliarda oviec. Ročne ovečkám narastie 3, 10 alebo až 18 kg vlny. Práve vlna zahrieva človeka už pár tisíc rokov a my môžeme povedať, že je materiálom minulosti aj budúcnosti. Vlna tvorí asi 1,3 % svetovej produkcie textilných vláken a medzi jej najväčších výrobcov patria Austrália, Čína a Nový Zéland. Popri prírodných vláknach z vlny, bavlny, ľanu a hodvábu sa dnes využívajú hlavne umelé vlákna. Ročná produkcia vlny je asi 2 milióny ton a 60 % z tohto množstva sa používa na výrobu odevov. Predovšetkým Merino vlna sa dnes stala neoddeliteľnou súčasťou šatníka športovcov.

Prečítať
Ako vybrať správnu obuv pre diabetikov
Rady a tipy

Ako vybrať správnu obuv pre diabetikov

03.06.22854x prečítané

Zdravie a pohodlie našich zákazníkov je pre nás veľmi dôležité. Preto v Ovečkárni nájdete mnoho výrobkov, ktoré dokážu uľaviť od bolestí a napriek tomu spĺňajú určité špeciálne požiadavky. Jednými z nich sú aj topánky pre diabetikov.

Prečítať
Veľkonočná súťaž
Články

Veľkonočná súťaž

07.04.2214683x prečítané

Už vás niekedy okakal Veľkonočný baranček? V Ovečkárni ctíme tradície a jednou z nich je tá, že si na Veľkonočný pondelok musíme obliecť niečo nové, inak nás okaká baranček.

Prečítať
Nakúpte po telefóne,
sme on-line
+421 221 201 323
(8.00–19.00)

Farebné varianty

Vyberte veľkosť

Bééé, ja som Dorotka,

nerada ruším, ale potrebujem od vás kopýtko na to, že môžem zaznamenávať, ako sa vám páči v Ovečkárni. Len takto sa vám totiž budem môcť venovať so starostlivosťou, ktorú si zaslúžite. Na svoje kopýtko vám môžem odprisahať, že všetko čo zistím, u mňa zostane v bééézpečí.

Nastavenie

Bééériem si na starosť vašu spokojnosť. Dajte mi vedieť, s ktorými cookies môžem pracovať a pamätajte si, prosím, že zmeny v nastaveniach sa prejavia iba pre prehliadač, ktorý práve používate. Svoje preferencie môžete kedykoľvek jednoducho zmeniť v pätičke webu.

Viac informácií o tom, aké dáta Ovečkáreň ukladá, nájdete tu.

Technické cookies sú nééévyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých jeho funkcií.

Umožňujú mi ukazovať vám huňatú ponuku na základe vašich preferencií. Tiež mi dovoľujú zobrazovať vám na webe len to, čo vás naozaj zaujíma.

Pomáhajú mi hľadať chyby a merať výkon webu. Vďaka nim sa môžem starať o to, aby ste s nákupom v Ovečkárni boli vždy spokojní.

Tieto cookies sú bééézvadné. Okrem webu sa s vami totiž môžem stretávať aj na sociálnych a reklamných sieťach, kde sa starám, aby pre vás reklamy boli zaujímavé.