Vítěz Heureka Shop Roku 2019
Máte otázku? Napíšte nám na
info@oveckaren.sk

Košík(0)

zavrieť

V košíku nemáte žiaden tovar.

Články

Upečte si s nami tradičné buchty podľa receptu od našich babičiek

02.08.21 3491x prečítané

Zdieľať



Pretože všetci radi maškrtíme, rozhodli sme sa s vami podeliť o náš obľúbený recept na Honzove buchty s lekvárovou náplňou. Práve tento recept sa často dedí z generácie na generáciu a každá rodina má svoj osvedčený postup. A pretože Honzove buchty sú u nás veľmi obľúbené, veríme že budú chutiť aj vám.

My sme sa do pečenia pustili v nedeľu a rovno sme vyskúšali naše nové zástery, varešky a ďalšie produkty do domácnosti. A ak vás zaujíma, ako naše buchty chutili malým stravníkom, môžete sa pozrieť na fotografie na konci receptu ...

JANKOVE BUCHTY S LEKVÁROVOU NÁPLŇOU

SUROVINY:

- 30 g droždia

- 250 ml mlieka

- 60 g práškového cukru

- 500 g polohrubej múky

- štipka soli

- 1 vanilkový cukor

- 3 vajcia (žĺtky) 

- 100 g masla 

- lekvár

POSTUP PRÍPRAVY (90 MINÚT):

1. Najskôr sa pustíme do prípravy kvásku. Do misky si odlejeme 100 ml mlieka, ktoré mierne zohrejeme, aby nebolo studené ani horúce. Do neho pridáme lyžičku cukru a rozmrvené droždie. Všetko premiešame metličkou a necháme odpočinúť do vykysnutia. Asi 10 minút ⏳.

2. Zvlášť do väčšej misy zmiešame múku so soľou, zvyškom cukru a žĺtkami, ktoré oddelíme od bielkov. K tomu opatrne primiešame už hotový kvások. Nakoniec pridáme polovicu rozpusteného masla, opatrne zamiešame a necháme kysnúť zhruba 40 – 60 minút ⏳.

3. Po vykysnutí cesto spracujeme a rozvaľkáme pomocou dreveného valčeka na výšku 1 cm. Takto nachystané cesto rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Keď máte radi menšie buchty, alebo je vás v domácnosti viac, plát cesta môžete rozdeliť až na 30 dielov. My však preferujeme veľké buchty, tak cesto nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4. Na každý diel cesta vložíme lyžicu lekváru a cesto z každého rohu zabalíme, aby náplň vôbec nebolo vidieť. Takto prichystané diely vložíme spojom dolu rovno do pekáča, ktorý vymažeme zvyškom masla. A potom cesto necháme ešte 10 minút ⏳ odpočinúť.

5. Medzitým si rúru predhrejeme na 180 °C a potom pečieme zhruba 20 minút ⏳. Správne upečené buchty spoznáme podľa zlatistej farby, alebo vyskúšame zapichnúť do cesta špáradlo. Keď špáradlo nezostane lepkavé, cesto je hotové. Buchty necháme vychladnúť a potom pocukrujeme práškovým cukrom cez malé sitko.

Veríme, že vám Jankove buchty budú chutiť a prajeme vám dobrú chuť.

Pozrite sa, ako sa nám pečenie podarilo

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Kam ďalej?

Huňaté, pohodlné, naše - nové Prestižky s ovčí vlnou
Novinky

Huňaté, pohodlné, naše - nové Prestižky s ovčí vlnou

15.09.21117x prečítané

Poznejte příběh, jak vznikly nové Huňaté Prestižky Vlnka..

Prečítať
Huňatý katalóg jeseň – zima 2021
Novinky

Huňatý katalóg jeseň – zima 2021

15.09.2173x prečítané

S prichádzajúcou jeseňou vám prinášame tipy na naše huňaté kúsky, ktoré vás v zime zahrejú a tiež potešia.

Prečítať
OVEČKÁREŇ SA STALA FINALISTOM V SÚŤAŽI SHOPROKU
Články

OVEČKÁREŇ SA STALA FINALISTOM V SÚŤAŽI SHOPROKU

10.09.2141x prečítané

V roku 2018 sa nám podarilo dostať v súťaži ShopRoku do finále v Cena Heureky. O toto ocenenie sa môžu uchádzať e-shopy so zaujímavým príbehom, alebo keď sa niečím odlišujú od ostatných. Do súťaže môže e-shop prihlásiť ktokoľvek, pokojne to môže byť aj zákazník. Z najzaujímavejších projektov vyberá odborná porota dvoch finalistov a jedného absolútneho víťaza.

Prečítať
Máte otázku? Napíšte nám na
info@oveckaren.sk

Farebné varianty

Vyberte veľkosť