Nakúpte po telefóne,
sme on-line
+421 221 201 323
(8.00–19.00)

Košík(0)

zavrieť

V košíku nemáte žiaden tovar.

Články

Upečte si s nami tradičné buchty podľa receptu od našich babičiek

02.08.21 4802x prečítané

Zdieľať



Pretože všetci radi maškrtíme, rozhodli sme sa s vami podeliť o náš obľúbený recept na Honzove buchty s lekvárovou náplňou. Práve tento recept sa často dedí z generácie na generáciu a každá rodina má svoj osvedčený postup. A pretože Honzove buchty sú u nás veľmi obľúbené, veríme že budú chutiť aj vám.

My sme sa do pečenia pustili v nedeľu a rovno sme vyskúšali naše nové zástery, varešky a ďalšie produkty do domácnosti. A ak vás zaujíma, ako naše buchty chutili malým stravníkom, môžete sa pozrieť na fotografie na konci receptu ...

JANKOVE BUCHTY S LEKVÁROVOU NÁPLŇOU

SUROVINY:

  •  30 g droždia
  •  250 ml mlieka
  •  60 g práškového cukru
  •  500 g polohrubej múky
  •  štipka soli
  •  1 vanilkový cukor
  •  3 vajcia (žĺtky) 
  •  100 g masla 
  •  lekvár

POSTUP PRÍPRAVY (90 MINÚT):

1. Najskôr sa pustíme do prípravy kvásku. Do misky si odlejeme 100 ml mlieka, ktoré mierne zohrejeme, aby nebolo studené ani horúce. Do neho pridáme lyžičku cukru a rozmrvené droždie. Všetko premiešame metličkou a necháme odpočinúť do vykysnutia. Asi 10 minút ⏳.

2. Zvlášť do väčšej misy zmiešame múku so soľou, zvyškom cukru a žĺtkami, ktoré oddelíme od bielkov. K tomu opatrne primiešame už hotový kvások. Nakoniec pridáme polovicu rozpusteného masla, opatrne zamiešame a necháme kysnúť zhruba 40 – 60 minút ⏳.

3. Po vykysnutí cesto spracujeme a rozvaľkáme pomocou dreveného valčeka na výšku 1 cm. Takto nachystané cesto rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Keď máte radi menšie buchty, alebo je vás v domácnosti viac, plát cesta môžete rozdeliť až na 30 dielov. My však preferujeme veľké buchty, tak cesto nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4. Na každý diel cesta vložíme lyžicu lekváru a cesto z každého rohu zabalíme, aby náplň vôbec nebolo vidieť. Takto prichystané diely vložíme spojom dolu rovno do pekáča, ktorý vymažeme zvyškom masla. A potom cesto necháme ešte 10 minút ⏳ odpočinúť.

5. Medzitým si rúru predhrejeme na 180 °C a potom pečieme zhruba 20 minút ⏳. Správne upečené buchty spoznáme podľa zlatistej farby, alebo vyskúšame zapichnúť do cesta špáradlo. Keď špáradlo nezostane lepkavé, cesto je hotové. Buchty necháme vychladnúť a potom pocukrujeme práškovým cukrom cez malé sitko.

Veríme, že vám Jankove buchty budú chutiť a prajeme vám dobrú chuť.

Pozrite sa, ako sa nám pečenie podarilo

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Kam ďalej?

Zahrejte sa s Ovečkárňou
Články

Zahrejte sa s Ovečkárňou

10.01.221010x prečítané

Máte radi teplo a zimu sa snažíte len prečkať? Poradíme vám, ako si môžete spríjemniť aj zimné obdobie, a možno si zimu nakoniec obľúbite.

Prečítať
Huňatý katalóg - zima 2021/2022
Články

Huňatý katalóg - zima 2021/2022

02.01.22448x prečítané

Prinášame vám tipy na naše huňaté, vianočné kúsky, ktoré vás v zime zahrejú a tiež potešia.

Prečítať
Tradičné obľúbené Šuhajdy
Články

Tradičné obľúbené Šuhajdy

13.12.21309x prečítané

Pripravili sme pre vás recept na obľúbené tradičné pečivo. Recept na šuhajdy je jednoduchý, rýchly a šuhajdy sa nemusia piecť. Z receptu vytvoríte 8 košíčkov tohto pečiva.

Prečítať
Nakúpte po telefóne,
sme on-line
+421 221 201 323
(8.00–19.00)

Farebné varianty

Vyberte veľkosť